Законът за привличането

Законът за привличането

Как известните и успелите коментират закона за привличането

Законът за всеобщото привличане е част от класическата механика. Той е формулиран за пръв път от Нютон във фундаменталния му труд „Математически начала на натурфилософията“, публикуван през 1687 г. В общи линии и на съвременен език законът гласи, че всяка материална точка привлича всяка друга материална точка със сила, пропорционална на произведението от двете маси и обратно пропорционална на квадрата на разстоянието между тях… За всички онези, които цифрите и формулите ги връщат в кошмарите от ученическите години ще предложим и езотеричната трактовка на феномена. Тя се основава на твърдението, че Вселената е океан от движение, вибрация и енергия. Всяко тяло, звук, чувство и мисъл имат своя уникална честота, която се подчинява на принципите на вибрацията във физическия свят. Ние, както и всичко останало тук и сега, излъчваме енергия, която привлича подобна енергия. Променим ли енергията, мислите и чувствата си – всичко около нас също започва да се променя.

положителна енергия

За теорията и практиката на закона за привличането говорят не само науката и езотериката, но и все повече известни хора, ангажирани в различни области на живота. Толкова много се говори за това всъщност, че естествено стигнахме и до неизбежните критики и манипулации с темата. Противопоставянето идва предимно по отношение на т. нар. позитивно мислене, което някои по-критично настроени умове възприемат като нагласа за пълно отричане на негативите в живота и запориране мотивацията към прогрес и духовно израстване.

Няма да спорим с тях, само кратичко ще уточним, че законът за привличането на позитивна енергия трудно може да навреди на мотивацията ни да следваме пътя си по най-добрия възможен начин. Напротив – приемаме го като една прекрасна алтернатива на сивото ежедневие, мрачните мисли и агресивното поведение. Приучаването на ума и сърцето към дисциплинирано следване на целите ни може да бъде по-успешно и наистина много по-приятно, ако бъде гарнирано с вдъхновение, поръсено с вяра и украсено с любов.

Интернет медията New Perspective, особено популярна в социалните мрежи и сред новите просветителски движения, наскоро публикува вдъхновяващо видео по темата за привличане на позитивни състояния и резултати в живота ни. То представлява компилация на различни видео материали, в които известни личности от областта на изкуството, спорта и духовните практики коментират закона за привличането. Ето какво споделят Джим Кери, Уил Смит, Конър МакГрегър и други любими образи от света на успелите, самото споменаване на които буди асоциация с позитивна нагласа към живота, Вселената и всичко останало:

Дензъл Уошингтън коментира законa за привличането заедно със свои колеги актьори:

Дензъл

Ние привличаме не само онова, от което се СРАХУВАМЕ, но и всичко онова което ЧУВСТВАМЕ, което сме. Ние СМЕ нещата, които привличаме към себе си.

Ричард Гиър

Ричард

Привличаме това, което вече е в ума ни…

Алън Аркин

Алън

Законът за привличането е физически закон, не виждам как някой може да го оспори! Питайте физиците, те ще потвърдят верността му.

Джон Хоукс

Джон

Дайвид Мъмет има една строфа в пиесата си „Едмонд“ – „ВСЕКИ СТРАХ КРИЕ ЖЕЛАНИЕ“ – тя до голяма степен говори за това как работи законът за привличането.

Лейди Гага – певица

Лейди Гага

 Да можеш да отключиш в себе си свободата да бъдеш супер-звездата, която си се родил да бъдеш – бих искала да предам тази дарба на всички свои почитатели. Всички ние сме родени да бъдем супер-звезди!

Конър МакГрегър – професионален боец и шампион в смесените бойни изкуства

Конър

Когато нещата се подреждат добре, имаш шанса да ги визуализираш реално как се развиват позитивно. Тогава е лесно да възпроизвеждаш тази позитивност в живота си. Трудното е, когато нещата са кофти, но ти продължаваш да ги визуализираш в добра светлина.

Попитан как се чувства след като печели силно мечтаната шампионската титла:

Да, чувствам се велико, чувството е прекрасно, точно както си го представях. Мечтаех за това толкова силно, толкова ясно, точно, подробно и непрекъснато. Мечтата ми се манифестира в реалността и това е което усещам. Точно това чувствам – че сбъднах мечтата си!

Джим Кери- актьор

Джим Кери

Като гост в телевизионното студио на Опра Уинфри:

Винаги съм си представял как нещата, които искам ми се случват…
Беше някъде през 1985-87… Тогава още нищо не бях постигнал, но да мечтая за нещата, които искам ми помагаше да се чувствам добре. Докато си карах към къщи си мислех непрекъснато: аз мога да имам всички тези неща, всичко това е там някъде на мое разположение. За сега нямам физически достъп до всички неща които искам, но те са там някъде…

Опра: Написал си си сам чек, нали?

Написах си чек за 10 милиона долара и си дадох от 3 до 5 години, за да го осребря. Насрочих го за Деня на благодарността, 1995 г. Сложих го в портфейла си и той си стоеше там, отлежаваше и бавно се накъсваше. И един ден, точно преди Деня на благодарността на 1995 г., осъзнах че ще получа 10 милиона долара за участието си във филма „От глупав по-глупав“ (Dumb & Dumber). Визуализациите си искат време и постоянство, не можеш набързо да визуализираш докато похапваш сандвич.

Уил Смит – актьор

Уил Смит

Трябва просто да вземеш решение – какво да бъдеш, кой да бъдеш и как да го постигнеш. Просто да РЕШИШ. И от там нататък Вселената ще ти направи път. Тя е като водата – движи се непрекъснато и циркулира около нещата, залива ги, заобикаля ги. Лично за себе си аз искам да представлявам ВЪЗМОЖНОСТИ. Искам да представлявам самата идея, че всичко, което искаме е възможно.

Д-р Уейн Дайър – философ, автор и лектор по мотивационна психология

Уейн Дайър

Има много начини да постигнем нещата, които искаме в живота си. Но в основата на всичко е решението ни КАК ДА МИСЛИМ.

Както мислиш – така ще бъдеш! – Тези няколко прости думички изразяват най-важното, което трябва да усвоим, за да бъдем господари на живота си. Това е идеята, че се превръщаме в онова, за което мислим по цял ден.

Когато проумеем, че това, за което си мислим има свойството да се разгръща в пространството, ще станем много внимателни по отношение на мислите си. Не позволявайте на мислите си да се съсредоточат в неща, които не искате да привличате към себе си.

Стив Харви – комедиант

Стив Харви

Сходните неща се привличат. Разберете, че всички сме като магнити. Каквито сме самите ние – това привличаме към себе си. Ако сме негативни ще привлечем негативност, ако сме позитивни ще привличаме позитивност, ако сме мили – повече хора ще бъдат мили с нас. Щом можете да видите нещо в съзнанието си, означава че сте в състояние да го държите и в ръцете си. 

Радостта и депресията не могат да съжителстват на едно място. За това използвайте всеки шанс да се смеете. Смейте се дори и да не е смешно. ПРОСТО СЕ ПОСМЕЙТЕ!

Ха-ха-ха…

светлина

Кое е първото – усмивката или щастието?…

Всички ние не случайно сме израснали с народната мъдрост, че каквото повикало – такова се обадило. Законът за всеобщото привличане е една прекрасна възможност за всички нас да творим света си на ежедневно ниво. Да преобърнем времето и пространството и да преживеем щастието си още преди да ни се е случило, за да предизвикаме неговото случване.

Това, което ни съветва езотериката, както и цитираните по-горе източници, е да се опитаме да постигнем вибрационна хармония с нещата, които желаем да привлечем в живота си. А тя се постига чрез практики като визуализация, вживяване и енергийно вливане на мисли в образа на желанието ни. Като че ли той е реален и случващ се. Като че ли енергията му се е материализирала в реалността. Да го усетим като живо, вибриращо и топлещо ни присъствие. Да усетим удоволствието от неговата реализация.

Като едно мощно оръжие за въздействие върху етера, законът за всеобщото привличане би могъл да генерира отрицателна енергия, ако мислите ни са черногледи и депресиращи или ако попадне в умовете и въображението на зли гении. И това със сигурност се случва точно толкова, колкото и позитивното ни енергийно влияние въздейства върху реалността.

„Щастието няма дълги ръце, то прегръща оня, който се доближи до него.“ Сенека

Да привличаме всичко онова, за което мислим, чувстваме и желаем на духовно и физическо ниво според мнозина е вродена наша способност. Осъзнавайки възможността да управляваме света чрез есенцията на мислите и нагласите си, нека бъдем творци на реалността, разцъфваща пред очите ни и благославяща ни. Да започнем веднага – ентусиазирани, усмихнати, приемащи и разпръскващи любов. Нека осъзнато съсредоточим енергията си в положителна посока без да оставаме слепи за всички сенки и противоположности в живота, защото както е казал актьорът Хенри Форд:

„Можете да си мислите, че не можете, а може да си мислите и че можете – и в двата случаи ще се окажете прави!“

Leave a Response